Stadsfestival Zwolle 2014

Stadsfestival-275x270Woensdag 3 tot en met zondag 7 september vindt de derde editie van het Stadsfestival Zwolle plaats (2015: klik hier). Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van de historische Hanzestad Zwolle, gelegen in de toeristische regio IJsseldelta. Een regio vol verrassingen met karakteristieke Hanzesteden, watersport en polderlandschap. Eén van de hoogtepunten is het Thorbeckegracht Concert op 6 september met Guido’s Orchestra, een spectaculaire vertoning op het water, mee te maken vanuit bootjes en vanaf de tribune op de kade (bron: persbericht).

Festivalhart is het Rodetorenplein, met kaartverkoop, informatie en dagelijks voorstellingen en concerten. Hiervandaan vertrekken bootjes voor een tocht langs de grachten. Het Festivalhart is geheel aangekleed in Mediterraanse stijl met heuse casitas (kleine huisjes) met minivoorstellingen en puestos: mobiele ateliers met boeken, schilderijen en kunstnijverheid. Op en om het water speelt het zich vijf dagen lang af, vol met muziek, theater, dans, opera en beeldende kunst. Een aangespoelde walvis in de binnenstad van Zwolle, een voorstelling opdoemend tussen de bomen of een intiem concert in een achtertuin met uitzicht op het water in het programma ‘Langs de kade’! Het Beeldbuis Festival voor korte film en beeldwerk biedt een uitgebreid programma met buitenfilms, een expositie, installaties in de openbare ruimte en als klap op de vuurpijl ‘Clash of the Shorts’, de competitie voor korte film in Theater de Spiegel.

Klassiek, soul & funk of Sing Along, het is er allemaal op de Thorbeckegracht! Op vrijdag, zaterdag en zondag kunt u als afsluiter van de dag gratis concerten bijwonen op de Thorbeckegracht. Wilt u zeker zijn van een goede plek, reserveer dan een plaatsje op één van de tribunes of nog beter: kom met uw eigen boot! Guido’s Orchestra maakt van orkestmuziek een unieke, eigentijdse beleving. De combinatie van een popband met een klassiek orkest leidt tot een zinderend samenspel, waar klassieke nummers worden omgetoverd tot bruisende popsongs en popmuziek in een klassiek jasje wordt gestoken.

Lees ook:Stadsfestival Zwolle 2015
Lees ook:Stadsfestival Zwolle en Beeldbuis Festival
Lees ook:Symphonica in Rosso met Nick & Simon in Gelredome
Lees ook:Anouk haalt concerten in op 16 en 19 december in de Ziggo Dome
Lees ook:Anouk in Ziggo Dome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>