Parade 2012 strijkt neer in Den Haag

De 22e editie van het rondreizende theaterfestival de Parade verhuist van het Museumpark in Rotterdam naar het Westbroekpark in Den Haag (2013: klik hier). Van vrijdag 6 tot en met zondag 15 juli 2012 is het park tussen Den Haag en Scheveningen omgetoverd tot een culturele straat met theatertenten, fonteintenten, een nostalgische zweefmolen, restaurants en terrassen. Net als iedere zomer verrijst een zelfvoorzienend tentendorp in een park in achtereenvolgens Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Op de 55 speeldagen zijn er 60 voorstellingen, 10 kindervoorstellingen en iedere avond spelen live bands in Café Correct en de Orangerie.

Theatergroepen en artiesten kwamen en komen graag naar de Parade. Op het paradeterrein geven de artiesten een voorproefje van hun voorstellingen om bezoekers naar binnen te lokken. Voor doven en slechthorenden zijn bij een aantal voorstellingen regelmatig tolken Nederlandse Gebarentaal aanwezig. Tijden en prijzen: zie website. Na Den Haag staat de Parade van vrijdag 20 juli tot en met zondag 5 augustus in het Moreelsepark in Utrecht en van vrijdag 10 tot en met zondag 26 augustus in het Martin Luther King Park in Amsterdam.

Lees ook:Parade 2011 strijkt neer in Den Haag
Lees ook:Parade 2012 strijkt neer in Utrecht
Lees ook:Parade 2012 begint in Rotterdam
Lees ook:Parade 2010 strijkt neer in Den Haag
Lees ook:Parade nog tot eind juli in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>