Parade 2012 begint in Rotterdam

Het rondreizende theaterfestival De Parade opent donderdag 21 juni 2012: net als voorgaande jaren in Rotterdam in het Museumpark (2013: klik hier). De 22e editie in staat tot en met zondag 1 juli met haar kleurrijke tenten, restaurants en terrassen in de havenstad. In de vier grote steden wordt een park omgetoverd tot een zelfvoorzienend dorp, met theatertenten, fonteintenten en een nostalgische zweefmolen. Op de 55 speeldagen zijn er 60 voorstellingen, 10 kindervoorstellingen en iedere avond spelen live bands in Café Correct en de Orangerie. Donderdag 21 juni begint om 13.45 uur vanaf het Schouwburgplein een optocht van artiesten door de stad richting Paradeterrein (aankomst 16.00 uur).

 

Theaterartiesten –en groepen als Loes Luca, Juul Deelder en Hauser Orkater kwamen en geven graag voorstellingen op de Parade. Op het paradeterrein geven de artiesten een voorproefje van hun voorstellingen om bezoekers naar binnen te lokken. Voor doven en slechthorenden zijn er regelmatig tolken Nederlandse Gebarentaal aanwezig bij een aantal voorstellingen. Tijden en prijzen: zie website. Na Rotterdam verhuist de Parade naar het Westbroekpark in Den Haag, waar het van vrijdag 6 tot en met zondag 15 juli staat. Van vrijdag 20 juli tot en met zondag 5 augustus staat de Parade in het Moreelsepark in Utrecht. Van vrijdag 10 tot en met zondag 26 augustus strijkt het festival neer in het Martin Luther King Park in Amsterdam.

Lees ook:Parade 2011 start in Rotterdam
Lees ook:Parade 2012 strijkt neer in Den Haag
Lees ook:Parade 2009 begint in Rotterdam
Lees ook:Parade 2011 strijkt neer in Den Haag
Lees ook:Parade 2010 start in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>