Parade 2010 start in Rotterdam

Het rondreizende theaterfestival De Parade opent donderdag 17 juni 2010 traditiegetrouw in het Museumpark van Rotterdam (editie 2013: klik hier). De Parade beleeft haar 20e editie in en staat tot en met zondag 27 juni in de havenstad. Dit jaar staan er 75 theater, muziek –en dansvoorstellingen op het programma, 55 bands en meer dan 20 kindervoorstellingen. In vier grote steden wordt een park omgetoverd tot een culturele straat met theatertenten, fonteintenten en een nostalgische zweefmolen. Er is theater, muziek, dans, film en beeldende kunst, maar ook op culinair gebied hoeft niemand tekort te komen in de eettentjes met terrassen. Theaterartiesten –en groepen als Loes Luca, Juul Deelder en Hauser Orkater kwamen en komen er graag.

 

Op het paradeterrein geven de artiesten een voorproefje van hun voorstellingen om bezoekers naar binnen te lokken. Tot 16.00 uur is de toegang gratis, in Rotterdam tot 17.00 uur. Tickets, openingstijden van het Paradeterrein en programma: zie website. Sinds 2008 vraagt de Parade een vrijwillige bijdrage voor toiletbezoek. De opbrengst gaat naar waterprojecten in de derde wereld, waar gebrek aan schoon drinkwater nijpend is. Iedere middag is er een uitgebreide Kinderprade en voor doven en slechthorenden zijn er iedere vrijdag en zaterdag gebarentolken aanwezig bij een aantal voorstellingen; op het informatiebord bij de ingang en op de website staat iedere dag vermeld bij welke voorstellingen een doventolk aanwezig is. Na Rotterdam verhuist de Parade naar het Westbroekpark in Den Haag, waar het van vrijdag 2 tot en met zondag 11 juli staat. Van vrijdag 16 juli tot en met zondag 1 augustus staat de Parade in het Moreelsepark in Utrecht. Van vrijdag 6 tot en met zondag 22 augustus strijkt het festival neer in het Martin Luther King park in Amsterdam.

Lees ook:Parade 2009 begint in Rotterdam
Lees ook:Parade 2011 start in Rotterdam
Lees ook:Parade 2012 begint in Rotterdam
Lees ook:Parade 2012 strijkt neer in Den Haag
Lees ook:Parade 2011 strijkt neer in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>