Parade 2010 strijkt neer in Den Haag

Het theaterfestival de Parade verhuist van het Rotterdamse Museumpark naar Den Haag (2013: klik hier). Vrijdag 2 juli 2010 opent de Haagse versie van de 20e editie om 18.00 uur in het Westbroekpark, met tot en met zondag 11 juli  een culturele straat met theatertenten, een fonteintent en een nostalgische zweefmolen. Er is theater, muziek, dans, film, beeldende kunst en van alles op  culinair gebied in de eettentjes met terrassen.

 

Artiesten als Loes Luca en Juul Deelder en groepen als Hauser Orkater staan graag op de Parade. Dit jaar staan  75 theater, muziek –en dansvoorstellingen op het programma, 55 bands en meer dan 20 kindervoorstellingen. Het honderdjarige Residentieorkest geeft een aantal buitenconcerten op de Haagse Parade. Op het paradeterrein geven artiesten een voorproefje van hun voorstellingen om bezoekers naar binnen te lokken. Tot 16.00 uur is de toegang tot het terrein gratis. Sinds wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor toiletbezoek: de opbrengst gaat naar waterprojecten in de derde wereld. Iedere middag is er een uitgebreide Kinderparade en voor doven en slechthorenden is er iedere vrijdag en zaterdag een gebarentolk aanwezig. Na Den Haag verhuist de Parade naar het Moreelsepark in Utrecht, waar het van vrijdag 16 juli tot en met zondag 1 augustus staat. Van vrijdag 6 tot en met zondag 22 augustus strijkt het festival neer in het Martin Luther King park in Amsterdam.

Lees ook:Parade 2010 trekt verder naar Utrecht
Lees ook:Parade 2010 start in Rotterdam
Lees ook:Parade 2009 trekt verder naar Utrecht
Lees ook:Parade 2012 strijkt neer in Den Haag
Lees ook:Parade 2011 strijkt neer in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>