Amsterdam Roots Festival 2012

IMG_20160505_153115Het Amsterdam Roots Festival viert haar 15e verjaardag. Donderdag 5 tot en met zondag 8 juli 2012 staan Amsterdamse concertzalen de Melkweg, Paradiso, Bimhuis en het Muziekgebouw aan ‘t IJ bol van zang, dans en cultuur uit de hele wereld en vooral van grensverleggende cross-overs (2013: klik hier).  Zo is er Portugese fado van Ana Moura, oriëntaalse jazz van de Libanese trompettist Ibrahim Maalouf, hiphop van Chiddy Bang, film uit Libanon tijdens Roots in beeld, Zuid0Amerikaanse cumbia van Celso Piña en cubatón van Gente da Zona, een mix van regaeton en Cubaanse percussie.

Vindt Amsterdam Roots van 5 tot en met 7 juli indoors plaats, zondag 8 juni wordt het festival outdoors afgesloten in het Oosterpark. De gratis Alliantie Roots Open Air biedt een mix van aanstormend nationaal en internationaal talent en topacts uit eerdere jaren die speciaal voor deze jubileumeditie terugkomen naar de hoofdstad. Daarnaast is er een wereldmarkt met meer dan 125 kramen, een wereldkeuken en zijn er verschillende dansworkshops.

Lees ook:Amsterdam Roots Festival 2013
Lees ook:Amsterdam Roots Festival
Lees ook:Amsterdam Roots Festival 2009
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2009
Lees ook:Zaterdag 1 juli: Keti Koti Festival Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>