Bosch Parade in Den Bosch

Woensdag 20, zaterdag 23 en zondag 24 juni vindt in Den Bosch voor de derde keer de Bosch Parade plaats (2016: klik hier): een kunstzinnige stoet op het water, geïnspireerd op de meesterwerken van Jheronimus (Jeroen) Bosch. In 2016 herdenkt de stad dat haar beroemdste zoon 500 jaar geleden overleed. De Bosch Parade trekt in ongeveer één uur aan het publiek voorbij langs de stadswallen aan de noordkant van het centrum. De tocht is gratis te bekijken. Er is voldoende plek langs de rivier de Aa, dus er komen geen tribunes en er zijn dit jaar ook geen gereserveerde plaatsen. De parade vertrekt bij de Watertoren aan het Hinthamereinde: woensdag om 20.00 uur, zaterdag om 17.00 uur en zondag om 15.00 uur.

 

De Bosch Parade is geen ‘drijvend Oeteldonk’: geen carnavaleske toestanden, maar ook geen middeleeuwse versie van ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ of een Disney Parade. Wat is het dan wel? Een ‘orthodoxe processie-met-een-knipoog’, aldus de website, ‘waarin hoge kunst en volkskunst in elkaar overvloeien’. Bron en inspiratie zijn werk en gedachtegoed van Jeroen Bosch. Bosch Parade wil uitgroeien tot een nationaal evenement, dat ook deelnemers van elders trekt: in de toekomst ook kunstenaars uit zustersteden van Den Bosch en uit Europese steden waar werk van Bosch hangt, hoopt de organisatie.

Lees ook:Boschparade in Den Bosch
Lees ook:Bosch Parade in Den Bosch – 16, 18 en 19 juni
Lees ook:Gezellige drukte tijdens Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Den Bosch: tentoonstelling jeroen Bosch ook ‘s avonds open wegens grote drukte
Lees ook:Bosch500 – Jheronimus Boschjaar 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>