Bosch Parade in Den Bosch – 16, 18 en 19 juni

IMG_20160524_150607Woensdag 16, zaterdag 18 en zondag 19 juni (Vaderdag) vindt in Den Bosch voor de zevende keer de Bosch Parade plaats: een kunstzinnige stoet op de Bossche wateren, geïnspireerd op de meesterwerken van Jheronimus (Jeroen) Bosch. Dit jaar herdenkt de stad dat haar beroemdste zoon 500 jaar geleden overleed. Professionele kunstenaars in allerlei disciplines vertalen zijn werken naar hun eigen idee. Hun creaties worden in samenwerking met amateur-kunstbeoefenaars, (sport-)verenigingen en vrijwilligers gerealiseerd.

De Bosch Parade trekt aan het publiek voorbij op rivier de Dommel. De tocht is gratis te bekijken. Er is voldoende plek langs de rivier de Aa, dus er komen geen tribunes en er zijn dit jaar ook geen gereserveerde plaatsen. De parade vertrekt bij het voormalige Heetmanplein nabij Essent en eindigt dit jaar ter hoogte van de watersportvereniging ‘De Waterpoort’, waar de Dommel overgaat in de Willemsvaart. Vrijwel langs de heel route is plek langs de vestingmuren en in het groen. De parade start woensdag om 20.00 uur, zaterdag om 17.00 uur en zondag om 15.00 uur. Vanaf een uur voor aanvang vindt er langs het water een voorprogramma plaats. OmroepBrabant zendt de parade donderdagavond uit.

Lees ook:Bosch Parade in Den Bosch
Lees ook:Leontien Ladies Ride in Den Bosch
Lees ook:Festival Boulevard in Den Bosch
Lees ook:Smeltwater zorgt voor hoog Maaswaterpeil
Lees ook:Amsterdam Halloween 2012 – The End is Near

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>