Boschparade in Den Bosch

In de derde week van juni vaart in Den Bosch de Boschparade door de binnenwateren (2012: klik hier), een kunstzinnige stoet op het water, geïnspireerd op demeesterwerken van Jheronimus (Jeroen) Bosch. In 2016 herdenkt de stad dat haar beroemdste zoon 500 jaar geleden overleed. Op zondagen 20 en 27 juni 2010 om 16.00 uur en op vrijdag 18, woensdag 23 en vrijdag 25 juni om 20.00 uur trekt de Boschparade over de Grote Stroom van de Binnen Dieze. Het publiek kan de drijvende, peddelende en wadende optocht vanaf de oevers volgen.

 

Op verschillende punten langs de route staan tribunes opgesteld; in de casinotuin wordt veel publieksruimte gecreëerd. De Boschparade wil geen ‘drijvend Oeteldonk’ worden: geen carnavaleske toestanden, maar ook geen middeleeuwse versie van ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ of een Disneyachtige parade. Het belooft een ‘orthodoxe processie-met-een-knipoog’ te worden, aldus de website, ‘warin hoge kunst en volkskunst in elkaar overvloeien’. Bron en inspiratie zijn wer ken gedachtegoed van Jeroen Bosch. Beeldend kunstenaars, choreografen, componisten, architecten, theatermakers en vormgevers kunnen hun plannen indienen bij de organisatie. De artistieke leiding beoordeelt de plannen op creativiteit, financiële haalbaarheid en technische uitvoerbaarheid.

Lees ook:Bosch Parade in Den Bosch
Lees ook:Bosch Parade in Den Bosch – 16, 18 en 19 juni
Lees ook:Bosch500 – Jheronimus Boschjaar 2016
Lees ook:Festival Boulevard in Den Bosch
Lees ook:Den Bosch: tentoonstelling jeroen Bosch ook ‘s avonds open wegens grote drukte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>