Bosch500 – Jheronimus Boschjaar 2016

Op Nieuwjaarsdag begint het Jheronimus Boschjaar Bosch 500 met het nieuwjaarsconcert in het Amsterdamse Concertgebouw. Het jaarlijkse concert van het Nederlands Blazersensemble is Geïnspireerd op Bosch. Op zondag 3 januari komen de Blazers naar Theater aan de Parade in Den Bosch, waar minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de officiële opening verricht.

Aansluitend gaat de minister naar het Bosch Winterparadijs op de Parade, dat in het teken staat van het beroemde drieluik van de schilder, ‘De Aanbidding der Koningen’. Hier komt de Drie Koningen Intocht aan. Met een vierde geschenk – aan minder bedeelde kinderen – markeert de stad het begin van haar historische jaar, dat de 500e sterfdag van Jeroen Bosch (ca 1450-1516), de beroemdste bewoner van de stad, herdenkt.

Lees ook:Museum Boijmans Rotterdam: ‘Van Bosch tot Brueghel’
Lees ook:Kabinet trekt 5 miljoen uit voor Jeroen Bosch-jaar
Lees ook:Driekoningen in Den Bosch
Lees ook:Zondag 3 januari: Drie Koningen Optocht in Den Bosch
Lees ook:Driekoningen Intocht 2012 Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>