Gevel Stedelijk Museum Amsterdam gearriveerd

De eerste grote panelen voor de nieuwe gevel van het Amsterdamse Stedelijk Museum zijn dinsdagochtend 10 mei vroeg op het Museumplein gearriveerd. De panelen zijn 3 meter breed en 15 meter lang en moeten per oplegger vervoerd warden vanuit de werf in Lelystad waar ze worden gemaakt.

 

De speciale panelen van kunststof zijn nodig voor het vervaardigen van de buitengevel, de zogenaamde witte badkuip. De in totaal 270 panelen moet tot op de millimeter nauwkeurig worden geplaatst in de reeds gebouwde staalconstructie. Het passen en meten van de eerste panelen neemt daarom enkele weken in beslag. Het werk gaat de hele zomer door. Naar verwachting is de complete gevel dit najaar geplaatst en afgewerkt. In de Badkuip komen een grote expositieruimte en daarboven kantoren. Op de begane grond komt de entreehal, het restaurant en de museumwinkels. Onder de grond is een kelder aangelegd met de grootste expositieruimte van het museum, de bibliotheek en educatieve ruimten. Het gerenoveerde oude gedeelte is tijdelijk open: op dit moment is er de tentoonstelling Temporary Stedelijk II te zien. De gemeente overlegt eerdaags met de museumdirectie wanneer het nieuwe museum definitief opengaat.

Lees ook:Nieuwbouw Stedelijk Museum Amsterdam krijgt vorm
Lees ook:Stedelijk Museum is een juweel
Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam krijgt vorm
Lees ook:Warhol in Stedelijk groot succes
Lees ook:Stedelijk Museum zoveelste bouwschandaal Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>