Grenzenloos Muziekfestival Leiden

Leiden beleeft van vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2010 de 8e editie van het Grenzenloos Festival in het LAKtheater aan de Cleveringplaats. Het muziekfestival wordt georganiseerd door het Leids Jazztrio: De X, Hot House en Burcht Jazz. In 1997 was Leiden Cultuurstad  Zuid-Holland: toen organiseerden drie Leidse muziekpodia Grenzenloos Festival voor het eerst.

 

Inmiddels werken er tien Leise podia aan mee. Zaterdag is muziek te horen van de Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis, ook wel de Andy Warholl van de muziek genoemd: ‘voor de open minded, nieuwsgierige mens’, meldt de website. De dames van het Pavadita Tango String Quartet spelen zaterdag met de bandoneonist Victor Vilena uit Buenos Aires. Verder zingt Boi Akihary, begeleid door onder meer drums, gitaar en een gamelan. Zaterdag wordt een verfilming vertoond met live muziek van een filmscenario uit 1921, het vroegst overgeleverde in de Nederlandse taal: ‘De Bankroet Jazz’ van Paul van Ostaijen. De film had veel succes tijdens de Berliner Festspiele. Verder treedt het Calefax Rietkwintet op, een blazers ensemble en één van de succesvolste kamermuziekgroepen van Nederland. De Nazaten brengen Surinaams/Braziliaanse muziek, onder meer op accordeon en saxofoon. Tickets: zie website.

Lees ook:Tanguera – Tangosensatie in Carré
Lees ook:Jazz in the Woods Apeldoorn 2012
Lees ook:Haarlem Jazz and More 2017
Lees ook:Haarlem Jazz & More 2015
Lees ook:Zaterdag 28 november: Nacht van de Jazz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>