Zaterdag 28 november: Nacht van de Jazz

Nederland krijgt er een jazzevenement bij: zaterdag 28 november wordt de eerste Nacht van de Jazz gehouden. Dan programmeren Nederlandse jazzclubs tegelijkertijd verschillende jazzartiesten, concerten, films, literatuur, foto-exposities en dj’s. De VPRO verzorgt een live uitzending op Radio 6 van 20.00 tot 03.00 uur.

Deelnemende podia zijn onder meer Bimhuis Amsterdam, LantarenVenster Rotterdam, Paradox Tilburg en TivoliVredenburg Utrecht. De Nacht van de Jazz is een initiatief van de VIP (vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia). De 25 VIP-podia trekken samen meer dan 250.000 bezoekers per jaar, maar jazzmuziek komt niet veel aan bod in de media: reden om deze nacht te organiseren.

Lees ook:Haarlem Jazz & More
Lees ook:Flamencobiënnale Nederland 2008
Lees ook:Tilburgs podium 013 sluit na Roadburn en Neurotic Deathfest voor grootscheepse verbouwing
Lees ook:Yes Gouda Jazz
Lees ook:Jazz Maastricht Promenade 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>