Museumnacht Amsterdam 2010

Zaterdag 6 november 2010 openen 45 musea in Amsterdam hun deuren uur hun deuren tijdens de 11e editie van de n8: de Museumnacht (editie 2012: klik hier). Op de website van de n8 staan verschillende routes uitgestippeld langs de in totaal 58 plekken in de stad, waar tussen 19.00 en 02.00 uur van alles te beleven valt. Vaste collecties of tijdelijke tentoonstellingen bekijken, maar daarnaast is er film, muziek, performance en zijn er speciale rondleidingen.

 

Zo organiseert het Van Gogh Museum een workshop stuntvechten, brengt het Bijbels Museum Bijbelse wonderen tot leven (zoals lopen over water) en laat het Rijksmuseum alle zintuigen prikkelen. Bezoekers kunnen er producten uit de 17e eeuw voelen en ruiken. Voor de ingang staat een eetbare versie van De Nachtwacht van Rembrandt, die kunstenaarsduo The London Police maakte van lolly’s. Na het museumbezoek kunnen bezoekers gaan dansen op één van de vele afterparty’s, zoals in Paradiso, De Melkweg, De Balie en Bitterzoet. De officiële opening is in het Tropenmuseum met een audiovisueel optreden van lichtkunstenaar Meeus van Dis en Dj Aardvarck. Het evenement moet vooral een jonger publiek aantrekken. De organisatie reikt voor het eerst een prijs uit aan het museum met de beste programmering. Een jury van 20 jongeren bepaalt de winnaar. Een passe-partout geeft toegang tot alle locaties en openbaar vervoer (geen metro).

Lees ook:Dance event 5 Days Off in Amsterdam
Lees ook:5 Days Off festival in Amsterdam
Lees ook:Tiende Amsterdamse Museumnacht
Lees ook:Clubdance festival 5 Days Off in Amsterdam
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>