Tiende Amsterdamse Museumnacht

Zaterdag 7 november 2009 openen alle (42) musea in Amsterdam van 19.00 tot 02.00 uur hun deuren tijdens de tiende editie van de Museumn8 (editie 2012: klik hier). De organisatie mikt vooral op bezoekers van 20 tot 35 jaar: ‘Juist de jonge mensen willen we erbij halen’, zegt een projectleider van de Museumn8, ‘doel is nog altijd om nieuw publiek naar de musa te lokken.’ Naar verwachting zullen alle 26.000 passe-partouts à € 17,50 worden verkocht. Met dat kaartje kan iedereen tot 31 december gratis nog één museum bezoeken. Deze editie gebruikt meer dan ooit het internet en daarbij behorende digitale routes, zoals Hyves en Facebook, om bezoekers te helpen een keuze te maken. Op de bonnefooi door de stad lopen, houdt het risico in dat je mist wat bij je zou passen.

Alle musea zijn open en organiseren extraatjes als lezingen, rondleidingen, muziek, eten en dansen. Op www.n8.nl zijn de tien categorieën vermaak te zien, zoals audiovisueel, chillen, doe-het-zelf, livemuziek en verdieping. Dit jaar zijn er voor het eerst ook buitenprogramma’s: het Persmuseum heeft op de Nieuwezijds Voorburgwal – waar ooit alle grote kranten vlak bij elkaar zaten – een route uitgestippeld over de persgeschiedenis van de stad.  Het Tropenmuseum verzorgt een historische excursie naar het Slavernijmonument in het naburige Oosterpark. Nieuwe locaties zijn het Olympisch Stadion en het voormalige gebouw van dagblad Trouw aan de Wibautstraat. Ook nieuw is de Hermitage: daar is de hele avond op de muren van de binnenplaats een lasergraffiti te zien van contouren van deelnemende musea.

Lees ook:Museumnacht Amsterdam met veel verrassingen
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2012
Lees ook:Museumn8 Amsterdam 2011
Lees ook:Zaterdag 7 november: N8 – Museumnacht Amsterdam 2015
Lees ook:Zeeuwse Museumnacht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>