Haarlem 25e Houtfestival

De Haarlemmerhout in Haarlem beleeft zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 de 25e editie van het gratis Houtfestival (2012: klik hier). Zaterdag vindt net als vorig jaar van 16.00 tot 24.00 uur de Houtnacht voor en door de jeugd plaats, met in twee tenten is een programma speciaal voor jongeren. Zondag staan van 12.00 tot 22.00 uur acts geprogrammeerd op muziekpodia en in tenten. Daarnaast biedt het veld een combinatie van straattheater en beeldende kunst en is er voor ideële instellingen een markt: fair trade, curiosa en culinaire culturen.

 

Op de Houtnacht op vrijdag is de Jong-Haarlemtent bestemd voor optredens van lokaal, nationaal en internationaal talent en vanaf 20.30 uur muziek van verschillende dj’s. In de tent ‘Ik hou van Haarlem’ spelen vier jongerenteams die ieder een school vertegenwoordigen de quiz/spelshow om de Ik hou van Haarlem trofee. Tussendoor treden vier kandidaten op als freestylers: improviserend rappen. Rond de tent zijn kramen, een loungehoek en verschillende activiteiten.

 

Zondag is het ‘echte’ Houtfestival, met er wereldmuziekconcerten op het openluchtpodium. Op een overdekt en intiem podium zijn cross-overs tussen wereldmuziek, jazz, improvisatie en authentieke muziek. De grote theatertent is een kinderparadijs met workshops, activiteiten en kindertheater. Op het Rootspodium kunnen Haarlems migrantenorganisaties terecht met dans en  muziek uit alle windstreken. In en om het Cultureel Lab zijn parades, performances en kunstwerken te zien. Mister Martin rijdt rond in zijn kanariegele truck: een combinatie van verteltheater, beeldende kunst en een vleugje maatschappijleer. In de koepel treden ensembles van Muziekschool Zuid Kennemerland op. Verder zijn er markten met kunst, curiosa en culinair lekkers. Het Houtfestival besteedt dit jaar weert aandacht aan de Millenniumdoelen op het Millenniumplein.

Lees ook:Houtfestival Haarlem
Lees ook:Houtfestival Haarlem op Vaderdag 19 juni
Lees ook:Haarlem Jazz & More
Lees ook:Zomerparkfeest en Vuelta-maandag Venlo
Lees ook:Crossing Border Festival 2012 in Den Haag, Enschede en Antwerpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>