Zomerparkfeest en Vuelta-maandag Venlo

Venlo beleeft van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus 2009 de   33e editie van het Zomerparkfeest (ZPF) plaats: het grootste meerdaagse gratis festival van Nederland (editie 2010: klik hier). Op maandag 31 augustus is er  een extra feestdag, wanneer de Spaanse wielerronde Vuelta hier finisht. Het Julianapark is vier dagen lang het domein van vooral allerlei muziekgenres, maar ook van dans, theater, literatuur en beeldende kunst. Dit jaar zet het festival extra in op politiek. Op het festivalterrein komen vier podia, een grote tent en een spiegeltent en doet daarmee een beetje denken aan de Parade.

Het terrein is open donderdag -en vrijdagavond, het weekend en maandag overdag en ‘s avonds (tijden: zie website). Met een aantal podia en tenten is het een beetje de Parade van Limburg. Dit jaar volgt er na het ZPF voor één keer nóg een dag vol festiviteiten, omdat de Spaanse wielerronde Vuelta maandag 31 augustus bij het Julianapark eindigt. Acda en de Munnik zijn de hoofdact op de Vuelta maandag en treden direct na de huldiging van de renners op het hoofdpodium op. Daarna sluit de Spaanse feestband La Pegatina het programma af, dat de hele dag voor een groot deel in het teken staat van Spanje en fietsen.

Lees ook:De Vuelta van Venlo naar Luik
Lees ook:Zomerparkfeest 2010 in Venlo
Lees ook:Start Vuelta in Drenthe
Lees ook:De Vuelta van Zutphen naar Venlo
Lees ook:Nederlands Vuelta feest eindigt in Belgische catastrofe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>