Maastricht Toneelstad

Tot en met zondag 16 mei 2010 vindt de derde editie plaats van het Maastricht Toneelstad festival. Theater aan het Vrijthof biedt een programma met groepen uit Nederland, België en Maastricht.  Andere locaties zijn Het Huis van Bourgondië, Derlon Theater, AINSI en het  Keizer Karelplein. In het festival werkt Theater aan het  Vrijthof  samen met onder andere de Toneelgroep en de Toneelacademie Maastricht.

 

Een paar opvallende voorstellingen: ‘De nieuwe kleren van de keizer’, 12 tot en met 15 mei in het Huis van Bourgondië, op basis van persoonlijke verhalen van transgenders. ‘La Grande Bouffe’, 6 tot en met 12 mei in Filmhuis Lumière, één van de meet spraakmakende schandaalfilms ooit, over de westerse vreetcultuur. Toneelgroep Maastricht speelt ‘De opgaande zon;  van Herman Heijermans over de teloorgang van een familibedrijf, 12 tot en met 15 mei in het Derlon Theater. In AINSI staat 13 tot en met 16 mei ‘Planeet 3604’,  een bewerking van ‘Blut am Hals der Katze’ van de Duitse cineast Fasssbinder, van de toneelacademie Maastricht.

Lees ook:During TEFAF in Maastricht
Lees ook:Maastricht: During TEFAF 2014
Lees ook:Zaterdag 28 november – start Magisch Maastricht
Lees ook:Parcours Maastricht 2009
Lees ook:Nederlandse Dansdagen: 7-9 oktober in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>