Parcours Maastricht 2009

Zaterdag 12 en zondag 13 september 2009 vindt in Maastricht Het Parcours plaats: de regionale opening van het culturele seizoen, met een theatermarkt en allerlei gratis culturele activiteiten (2012: klik hier). Zaterdagavond wordt Het Parcours geopend in alle zalen van Theater aan het Vrijthof, onder andere met een voorstelling van het Conservatorium met trapeze, muziek en dans. Zondag staat de theatermarkt op verschillende locaties in het centrum en Wijck. De binnenstad is zondag autovrij. Er rijden gratis trammetjes en op het Vrijthof staat een extra grote fietsenstalling.

 

Bioscoop Lumière toont doorlopend beelden van de bevrijding van Maastricht en de hedendaagse klank van een stad in vrijheid, in combinatie met ‘Alle namen’ over de begraafplaats van Margraten. Zaterdagmiddag trekt een militair défilé door de stad, die dit weekend haar 65-jarige bevrijding viert. Het Bonnefantenmuseum, Centre Céramique, Nai M/Bureau Europa en Toneelgroep Maastricht presenteren zondag gezamenlijk hun aanbod voor het komende seizoen op Plein 1992, met als thema: transformatie. Vier instellingen die de komende tijd gaan veranderen. Theatergroepen Het Vervolg en Els Inc smelten tijdens Het Parcours samen tot Toneelgroep Maastricht. Architectuurinstituut Nai M heeft nu Bureau Europa achter haar naam staan. Centre Céramique gaat verbouwen en het jubilerende Bonnefantenmuseum ontwikkelt volgens de website altijd bijzondere programma’s.

Lees ook:Maastricht: During TEFAF 2014
Lees ook:Cultuurzomer Maastricht 2013
Lees ook:During TEFAF Maastricht 2012
Lees ook:Het Parcours 2012 in Maastricht
Lees ook:Magisch Maastricht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>