Niet Normaal in Beurs van Berlage

IMG_20160511_191632Van woensdag 16 december 2009 tot 8 maart 2010 huisvest de Beurs van Berlage in Amsterdam ‘Niet Normaal’: een grote, publieksgerichte kunstmanifestatie. Internationale kunstenaars reageren op hét actuele onderwerp van onze samenleving: wat is normaal en wie bepaalt dat. Moderne technologie biedt volop kansen aan mensen in alle soorten en maten, maar toch lijkt  het leven meer en meer een eenheidsworst te worden. Markt en media bepalen steeds meer hoe we naar onszelf en naar anderen kijken. Perfectie is de norm. Wie voldoet eigenlijk aan die norm? Is een rimpel een barrière, of een depressie, iemand die niet carrièrebelust is, lichaamscorrecties, een zichtbare prothese, pillen slikken om de intelligentie te verhogen?

‘Niet Normaal’ omvat drie thema’s: Perfect is de Norm, Consumptiedrift en Mens & Technologie. Er zijn werken te zien van onder andere het modeduo Victor & Rolf, Marlene Dumas, Marc Quinn en The Chapman Brothers. Naast beeldende kunst zijn er films, games, design, discussies, filmavonden, lezingen en feesten. Kunst en wetenschap komen samen; humor en rebellie wisselen elkaar af, aldus de website. ‘Niet Normaal’ is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur (eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten). De entree kost € 11,=; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee; zie website.

Lees ook:Marlene Dumas kunstenaar van het jaar 2015
Lees ook:Marlene Dumas schittert in Stedelijk Museum
Lees ook:Nationale Kunstweek 2016: 5 t/m 13 november
Lees ook:Chambres des Caneaux in Amsterdam
Lees ook:De mooiste naakten van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>