Chambres des Caneaux in Amsterdam

Tot en met zondag 17 november is hedendaagse topkunst te bewonderen in twintig fraaie grachten panden in Amsterdam. In de tentoonstelling ‘Chambres des Caneaux, Het Tolerante Huis, 400 jaar liberale kunst in Amsterdam’, tonen 35 kunstenaars hun werk in panden die in het deel van de grachtengordel van Amsterdam staan, dat bekend staat als de nieuwe uitleg van 1613.

Geïnspireerd door de grachten en de tolerantie van de stad stellen bewoners, musea, Stadsherstel Amsterdam en Vereniging Hendrick de Keyser grachtenpanden ter beschikking aan hedendaagse kunstenaars, ter ere van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachtengordel. Er zijn werken te zien van de top van de internationale kunstwereld, zoals Marlene Dumas, Atelier Van Lieshout, Guido van der Werve en Fiona Tan. Eye catcher is het beeld ‘Monument 2010-2012′ van Joep van Lieshout, dat fier op een woonboot in de Prinsengracht staat te pronken. Een speciale strippenkaart van 14 euro is op alle data op alle deelnemende locaties te gebruiken (tickets: zie website).

Lees ook:Marlene Dumas schittert in Stedelijk Museum
Lees ook:Zaterdag 28 november opent prinses Beatrix Amsterdam Light Festival
Lees ook:KunstRAI Amsterdam – woensdag 1 tot en met zondag 5 juni
Lees ook:Amsterdam Light Festival
Lees ook:Amsterdam Light Festival nog tot en met 20 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>