Taptoe Alkmaar 2009

Op het Waagplein van Alkmaar vindt zaterdag 19 september 2009 de 26e editie plaats van de jaarlijkse Taptoe plaats, een groot openlucht muziekevenement met showbands uit het hele land. Overdag zijn er repetities op het plein en optochten door de stad; de taptoe vindt ‘s avonds plaats. De bands zijn deze dag gehuisvest in buurthuis ‘De Eenhoorn’ aan Het Verdronkenoord. Daarvandaan begint om 13.15 uur de streetparade door de binnenstad naar het Waagplein. 

Na repeteren op het plein vanaf ongeveer 15.00 uur, volgt een tweede rondgang door de binnenstad. Vanaf 19.40 uur worden de korpsen aan het publiek geïntroduceerd en om 20.00 uur begint de Taptoe met carrillonspel en klokslagen van de Waagtoren en de openingsfanfare. Staanplaatsen rond het taptoeterrein zijn gratis. Er is een overdekte tribune voor genodigden en betalende toeschouwers. Voor personen in een rolstoel is (gratis) plaats aan de voorzijde van de tribune. Een begeleider moet wél betalen voor een zitplaats, die € 15,= kost.

Lees ook:Taptoe Alkmaar
Lees ook:Taptoe Weekend Tiel: Bierfest, Taptoe en Tielse Toeterdag
Lees ook:Taptoe-weekend Tiel: Bierfest, Streetparade, Taptoe en Tielse Toeterdag
Lees ook:Nationale Taptoe in Ahoy
Lees ook:Nationale Taptoe 2008 in Ahoy Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>