Nationale Taptoe 2008 in Ahoy Rotterdam

IMG_20160524_150646Van woensdag 24 tot en met zondag 28 september 2008 vindt in Sportpaleis Ahoy Rotterdam de Nationale Taptoe plaats (editie 2013: klik hier). Afgelopen weekend was er een taptoe op het Waagplein in Alkmaar met verschillende (burger) drumbands. De Nationale Taptoe is een kleurrijke indoor show rond Nederlandse militaire muziek, met marsmuziek, moderne en klassieke muziek in allerlei vormen. Show, traditie, actualiteit, ontspanning en bezinning wisselen elkaar af. Op de Taptoe kunnen de Nederlandse militaire orkesten en de onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht (landmacht, luchtmacht, marine en Marechaussee zich aan een groot publiek tonen. De muziek doet vaak ook dienst als versterking bij het uitbeelden van een historische scène.

Dit jaar presenteren de topsporters van Defensie zich, die meededen aan de Olympische Spelen en de Sapeurs Pompiers de Paris. Daarnaast wordt aandacht steeds aan 40 jaar Europese Douane Unie en 60 jaar Korps Nationale Reserve (NATRES). Voor elk programma is een voorprogramma van drie kwartier, waarin steeds een ander (niet-militair) Nederlands orkest speelt. Tickets en tijden: zie website. In 1954 vond de eerste Taptoe plaats op de Markt in Delft. Tot en met 1974 vond het muziekfestijn daar ieder jaar plaats, maar verhuisde in 1976 naar Breda. In 2005 stond de Taptoe voor één keer in Den Bosch en sinds 2006 in Ahoy Rotterdam.

Lees ook:Nationale Taptoe 2012 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Nationale Taptoe in Ahoy: 30 september t/m 2 oktober
Lees ook:Nationale Taptoe in Ahoy
Lees ook:Nationale Taptoe 2015 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Nationale Taptoe Ahoy 2011

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nationale Taptoe 2008 in Ahoy Rotterdam

  1. Pingback: Taptoe Alkmaar | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>