Nationale Taptoe in Ahoy

Donderdag 26 tot en met zondag 29 september 2013 is Sportpaleis Ahoy het decor van de Nationale Taptoe: het nationale festival rond militaire muziek (2014: klik hier). De Taptoe is een kleurrijke indoor show rond Nederlandse en buitenlandse militaire muziek: marsmuziek, klassieke en moderne muziek. Dit jaar staat in het teken van 100 jaar Militaire Luchtvaart, 60 jaar Koninklijke Luchtmacht en 525 jaar Marine. Het historische onderdeel ‘Herdenking en vrede’  is er om de veteranen te eren. Donderdag is er een speciale veteranenvoostelling. Traditiegetrouw trekt vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur een streetparade door de binnenstad van Rotterdam, met om 15.00 uur de finale voor het Stadhuis op de Coolsingel. 

De geschiedenis van de Taptoe gaat terug tot 1952: toen  nam de Koninklijke Militaire Kapel (KMK) deel aan de befaamde taptoe in Schotland. Het jaar erop verzorgde de KMK een concert op de grote Markt in delft, met ondersteuning van lichteffecten: het begin van de Nationale Taptoe die in 1954 van start ging als Taptoe Delft. Het evenement stond er tot 1974 en van 1976 tot en met 2004 in Breda, de stad met de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Na een eenmalig uitstapje naar de Brabanthallen in den Bosch in 2006, staat de nationale taptoe sinds 2006 in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

Lees ook:Nationale Taptoe 2012 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Nationale Taptoe Ahoy 2011
Lees ook:Nationale Taptoe 2014 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Nationale Taptoe 2015 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Nationale Taptoe in Ahoy: 30 september t/m 2 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>