Kastelentocht Doorn

Zondag 16 augustus 2009 heeft de Utrechtse Heuvelrug naast het bloemencorso in Leersum nog een jaarlijks evenement te bieden: de 44e editie van de Kastelentocht Doorn (2012: klik hier). Iedere derde zondag van deze maand komen oude tijden tot leven met antieke rijtuigen, koetsen en landbouwaanspanningen uit Nederland, maar ook België en Duitsland. Jaarlijks rijden ruim honderd fraai gerestaureerde rijtuigen langs de kastelen en buitenhuizen in de omgeving van Doorn. Paarden en pony’s trekken de koetsen van rond 1900 voort en de deelnemers hullen zich in kostuums uit die tijd.

Om 09.30 uur  begint het programma met het opstellen van de rijtuigen op de voorweide van het park van Huis Doorn aan de Langbroekerweg. De optocht van koetsen trekt tweemaal rond. Om 10 uur start de stoet voor de ochtendrit via de Hoofdpoort van Huis Doorn en keert om 12.30 uur terug voor de lunch. Dan heeft het publiek alle gelegenheid om op de voorweide alle aanspanningen van dichtbij te bekijken, met uitleg van koetsiers. Om 14.00 uur start de middagrit, die om 15.15 uur terugkeert. Daarna volgt de presentatie van alle rijtuigen en de prijsuitreiking.

Lees ook:Kastelentocht Doorn 2012
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2013
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2014
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2015
Lees ook:Kastelentocht Doorn, zondag 21 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>