Kastelentocht Doorn 2013

Zondag 18 augustus 2013 biedt de Utrechtse Heuvelrug naast het Bloemencorso van Leersum nog een jaarlijks evenement: de 48e editie van de Kastelentocht Doorn (2014: klik hier). Circa 100 antieke rijtuigen, koetsen en landbouwaanspanningen uit Nederland, België en Duitsland presenteren zich. De aanspanningen maken een ochtend- en een middagrit langs en over de terreinen van de Stichtse Lustwaranda: tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Rijn, rijk aan kastelen en landgoederen. Veel ervan is in particuliere handen en niet toegankelijk voor het publiek, maar een aantal vormen eenmaal per jaar het décor van de nostalgische koetsentocht.

Paarden en pony’s trekken de koetsen van rond 1900 voort en de deelnemers hullen zich in kostuums uit die tijd. Om 09.30 uur worden de rijtuigen op de voorweide van het park van Huis Doorn opgesteld. Om 10.00 uur start de ochtendrit via de Hoofdpoort van Huis Doorn en keert om 12.30 uur terug voor de lunch. Dan kan het publiek alle aanspanningen op de voorweide van dichtbij bekijken. Om 14.00 uur start de middagrit, die om 15.15 uur terugkeert. Daarna volgt de presentatie van alle rijtuigen en de prijsuitreiking.

Lees ook:Kastelentocht Doorn 2012
Lees ook:Kastelentocht Doorn
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2014
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2015
Lees ook:Kastelentocht Doorn, zondag 21 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>