Kastelentocht Doorn 2015

Zondag 16 augustus is er op de de Utrechtse Heuvelrug naast het Bloemencorso van Leersum nog een jaarlijks evenement: de 50e editie van de Kastelentocht Doorn (2016: klik hier). Een stoet van authentieke en gerestaureerde koetsen rijdt door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug, met zijn bossen en landgoederen, kastelen en buitenplaatsen. Veelal in particuliere handen en niet toegankelijk voor het publiek, maar een aantal zijn te zien tijdens de nostalgische koetsentocht.

Op deze dag waan je je in Doorn even een eeuw terug in de tijd. Paarden en pony’s trekken de koetsen van rond 1900 voort en de deelnemers hullen zich in kostuums uit die tijd. Duizenden toeschouwers staan langs het parcours. Om 09.00 uur worden de rijtuigen op de paden in het park van Huis Doorn opgesteld. Om 10.00 uur start vertrekt de stoet via de Hoofdpoort voor de ochtendrit en keert om 12.00 uur terug voor de lunch. Om 13.30 uur start de middagrit, die om 15.30 uur terugkeert, met de toelichting van een spreker en als afsluiting de prijsuitreiking.

Lees ook:Kastelentocht Doorn 2014
Lees ook:Kastelentocht Doorn, zondag 21 augustus
Lees ook:Kastelentocht Doorn
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2012
Lees ook:Kastelentocht Doorn 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>