The Hague Festivals 2009

IMG_20161012_171834Den Haag maakt zich op voor twee weken feest: The Hague Festivals, van vrijdag 12 tot en met zondag 28 juni (editie 2011: klik hier). Vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni begint met het Festival Classique, met onder andere grote concerten van het Residentie Orkest op een groot drijvend podium in de Hofvijver. Op het Voorhout is het zojuist geopende Den Haag Sculptuur te zien. Zaterdag 13 juni loopt een Rode Draad door de stad: op een bijna drie kilometer lange catwalk worden 300 rode outfits geshowd. Vrijdag 12 en zaterdag 13 juni klink jazz en funkmuziek tijdens de 5eJazz’in de Gracht‘ op en rond de Bierkade. Zaterdag 13 juni is het de traditionele Vlaggetjesdag in Scheveningen, met vertier rond de havens en op de boulevard en voor de kust een vlootschouw.

 

Vrijdag 19 juni staat op de Grote Markt een voorproefje van ‘Pure Jazz‘, dat op 12 en 13 september plaatsvindt. Zondag 21 juni klinkt het Haags Grachtenconcert op de hoek Smidswater/Nieuwe Uitleg. Zaterdag 27 juni is Nederlandse Veteranendag op Malieveld en Plein, met een defilé rond de Hofvijver. Roze zaterdag moest hiervoor wijken: op de laatste dag van juni is één stad in het land het domein van de roze gemeenschap. Dit jaar is dat Den Haag, maar vanwege Veteranendag is het in de Hofstad verschoven naar zaterdag 21 juni. Met optredens op het Lange Voorhout van onder andere Ilse de Lange, Gerard Joling en Willeke Alberti, De week ervoor zijn er tijdens ‘Den Haag roze!’ debatten, lezingen, feesten en een congres: met emancipatie en acceptatie van de homogemeenschap als leidraad. Zondag 28 juni is het Zuiderpark het domein van Parkpop en de dag ervoor de Grote Markt van Haage bands op  ‘Pop Podium Live’. En last but not least: donderdag 25 juni vindt de 3e Shopping Night plaats: shop till you drop tot middennacht.

Lees ook:The Hague Festivals 2011
Lees ook:The Hague Festivals 2010
Lees ook:The Hague Festivals 2012 in Den Haag
Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2012
Lees ook:Veteranendag Den Haag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “The Hague Festivals 2009

  1. Pingback: Festival Classique 2009 in Den Haag | Eropuit

  2. Pingback: Den Haag Shopping Night 2008 | Eropuit

  3. Pingback: Den Haag Shopping Night 2009 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>