Festival Classique 2009 in Den Haag

Vrijdag 12 juni 2009 begint het twee weken durende feestprogramma The Hague Festivals met de 3e editie van Festival Classique (editie 2013: klik hier). Tot en met zondag 14 juni klinken vanaf een drijvend podium in de Hofvijver negen concerten, waarvan het Residentie Orkest er drie speelt. Vrijdag is er een Spaans programma, zaterdag is het thema 1001 nacht en zondag bestaat het concert uit operafragmenten. Verder is er een sfeervol recital bij nacht, een uitvoering van de opera Dideo & Aeneas van Purcell en de new Dutch Academy speelt pas ontdekte Haagse hofsymfonieën uit de 18e eeuw. Veel concerten zijn gratis, een aantal niet.

 Ook elders in de stad klinkt muziek. De Haagse schrijver Louis Couperus staat centraal op het festival. In de Kloosterkerk leest Wieteke van Dort (Tante Lien) delen voor uit zijn boek ‘De stille kracht’. De kerk toont kunstwerken van haar. In de Koninklijke Schouwburg, ooit één van de toonaangevende operatheaters in Europa, is de voorstelling ‘Tijdmachine: Louis Couperus’ te zien, met liederen, salonmuziek en operafragmenten die in de roman ‘Eline Vere’ ter sprake komen. Het podium van de grote zaal wordt er authentiek 19e-eeuws voor ingericht. Violist Daniel Hope staat centraal in verschillende concerten en een theaterproductie over Beethoven. Simone Kleinsma introduceert drie versies van het Stabat Mater in fraaie kerken.

 De AVRO besteedt veel aandacht aan het festival op radio, tv en internet. Iedere dag is er direct na Nova een Festival Journaal op Nederland 2 en op vrijdag vanaf 22.50 uur een verslag van het Hofvijverconcert, met als presentatrice Chantal Jansen. Voorafgaand aan het muziekfestival vindt donderdag 11 juni in de Haagse Ridderzaal het Edison Klassiek Gala plaats. De AVRO doet vanaf 20.50 uur op Nederland 2 verslag van de uitreiking van deze prestigieuze muziekprijzen.

Lees ook:Den Haag Festival Classique
Lees ook:Den Haag Festival Classique 2013
Lees ook:Festival Classique 2010 in Den Haag
Lees ook:Festival Classique 2012 in Den Haag
Lees ook:De dingen die voorbijgaan in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Festival Classique 2009 in Den Haag

  1. Pingback: Den Haag Festival Classique | Eropuit

  2. Pingback: Den Haag Shopping Night 2009 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>