Festival Classique 2012 in Den Haag

IMG_20161012_171834Dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni 2012 vindt in Den Haag de 6e editie plaats van Festival Classique, één van de vaste onderdelen van The Hague Festivals (2013: klik hier). Het programma bestaat uit meer dan 100 concerten, voorstellingen en workshops. Grote concerten vinden plaats op het drijvende podium op de Hofvijver; binnenlocaties zijn het décor van intiemere concerten. Op het Plein zijn concerten, workshops, eten en drinken; er staat een Festivalcafé en -kassa. Academie Classique biedt workshops die te maken hebben met het festival, voor iedereen.

 

Één van de hoogtepunten is het jaarlijkse Hofvijverconcert op zaterdag 16 juni: een combinatie van muziek en sport, met het Residentie Orkest en niemand minder dan de turners Jeffry Wammes en Yuri van Gelder. Vrijdagmiddag vindt op het podium op de Hofvijver het Midxzomerconcert plaats, ’s avonds Dans Classique. Zondag is het podium het domein van opera: met om 17.00 en 19.15 uur ‘Opera onder de Sterren’. Vaste onderdelen zijn onder meer Klassiek in de Kroeg, Klassiek bij de Kapper, Kerkenpad en de nacht van Bach. De AVRO zendt het Hofvijverconcert zaterdagavond live uit vanaf 21.15 uur op Nederland 2.

Lees ook:Den Haag Festival Classique 2013
Lees ook:Festival Classique Den Haag 2011
Lees ook:Festival Classique 2010 in Den Haag
Lees ook:Festival Classique verhuist dit jaar van Den Haag naar Scheveningen
Lees ook:Den Haag Festival Classique

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>