Veteranendag Den Haag

Zaterdag 28 juni 2008  is Nederlandse Veteranendag in Den Haag: de officiële herdenking van en eerbetoon aan veteranen en iedereen die zich inzet in dienst van de vrede, zoals bij vredesoperaties over de hele wereld (2013: klik hier). Het Ministerie van Defensie stelde deze dag in na de dood van prins Bernhard, op zijn geboortedag 29 juni. Als dat op een zondag valt (zoals dit jaar), dan vindt het de dag ervoor plaats. De Veteranendag begint plechtig in de Ridderzaal, daarna is er een defilé van veteranen en militairen en vliegen oude en nieuwe vliegtuigen over de Hofvijver. De hele dag is er een manifestatie op het Malieveld, met optredens van Tante Lien, Erik Hulzebosch en Edsila Rombley.

 
 

Prins Willem-Alexander opent de plechtige bijeenkomst in de Ridderzaal. Aanwezig zijn onder andere premier Balkenende en de secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop-Scheffer. Daarna ontvangen 50 militairen een medaille voor hun inzet bij vredesoperaties. De prins van Oranje neemt een defilé af met ruim 3500 veteranen en 1000 actieve militairen en 13 militaire muziekkorpsen, dat op het Malieveld begint. Spectaculair onderdeel is de fly-past van historische en moderne vliegtuigen over de Hofvijver. Op het Malieveld is iedereen de hele dag welkom op het Activity Park. Veteranen vertellen hun verhalen, er is een fototentoonstelling en verder zijn er activiteiten, stands, demonstraties en muzikale intermezzo’s. De Veteranendag is thuis via internet te volgen.

Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2014
Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2013 in Den Haag
Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2012
Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2011
Lees ook:Nederlandse Veteranendag Den Haag – zaterdag 24 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>