Sinterklaas Stadswandeling Deventer

Deventer is de eerste stad in ons land die een Sinterklaas stadswandeling organiseert. De oude Hanzestad is al eeuwen nauw verbonden met de Sint Zo is er de Sint Nicolaaskerk (of Bergkerk) uit 1206, gewijd aan de gulle kindervriend. Al eeuwenlang vieren we op de avond van 5 december pakjesavond: de vooravond van zijn naamdag. Eigenlijk is hij op 6 december jarig. De stadswandeling gaat over de geschiedenis van Sinterklaas vanaf de vroege Middeleeuwen tot nu. Deventer kent veel historische plekken die op de een of andere manier met hem te maken hebben.

Zo voert de route langs het Speelgoedmuseum Deventer, het Middeleeuwse Geestgasthuis en de voormalige koekenbakkerij van Coelingh en Zonen. De tocht duurt anderhalf uur en eindigt aan de IJsselkade, op de plek waar Sinterklaas al meer dan 145 jaar op 5 december om 9.00 uur aankomt. De VVV stelt de stadswandeling gratis beschikbaar: af te halen bij de VVV aan de Brink, de Sint Nicolaaskerk in het Bergkwartier, boekhandel Praamstra aan de Keizerstraat en de winkel van Dille en kamille aan de Walstraat. Iedereen kan de tocht op eigen gelegenheid lopen.

Lees ook:Intocht Sinterklaas in Deventer
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Officiële intocht Sinterklaas 2011 in Dordrecht
Lees ook:Stadswandeling Zwolle nu ook in Engels en Duits
Lees ook:Deventer Boekenmarkt: de grootste van Europa

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sinterklaas Stadswandeling Deventer

  1. Pingback: Oude tijden herleven tijdens Dickensfestijn Deventer | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>