Intocht Sinterklaas in Deventer

Sinds anderhalve eeuw lang viert Sinterklaas zijn verjaardag in Deventer. Dit jaar komt hij op zaterdag 3 december 2011 voor de 152e keer aan in de Hanzestad. Al in de 19e eeuw kende de stad een stedelijke Sinterklaasviering. Vanaf 09.00 uur begint het feest aan het Verlaagde Wellepad. Kort daarna begint de armada van boten die Pieten naar de kade brengen; ondertussen begint in de Grote of Lebuibuskerk het grote kinderfeest.

 

Om 9.45 uur komt de stoomboot met kanongebulder onder de Willemsbrug door en om 10.00 uur kondigen herauten aan dat Sinterklaas in de stad is. Na een welkom door de burgemeester start om 10.30 uur de optocht door de binnenstad. Sint rijdt op zijn schimmel via Welle, Zandpoort, Waag, Brink, Korte en Lange Bisschopstraat naar het Grote Kerkhof, voor de gelegenheid omgedoopt tot Pietenplein. Om 11.00 uur gaat de Sint met zijn gevolg de Grote Kerk binnen en viert samen met de kinderen het grote kinderfeest, dat duurt tot 13.00 uur.

Lees ook:Sinterklaas vier verjaardag in Deventer
Lees ook:Sinterklaas viert verjaardag in Deventer
Lees ook:Uittocht Sint gaat gewoon door
Lees ook:Sinterklaas komt aan in Nederland
Lees ook:Sint Piter komt zaterdag aan in Grou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>