Sound of Music terug in Nederland

Na wat strubbelingen tijdens de try-outs schijnt nu alles goed gekomen: zondag 28 september ging de nieuwe Nederlandstalige productie van the Sound of Music in het Efteling Theater in première. De moeder aller musicals is na ruim vijf jaar weer terug in Nederland. Bijna vijftig jaar geleden ging de musical van Richard Rogers (muziek) en Oscar Hammerstein (tekst) op Broadway in première. De verfilming met Julie Andrews in de hoofdrol zorgde voor een kaskraker.

 

Sindsdien kan de musical over de legendarische Oostenrijkse familie Von Trapp en non Maria, die er als gouvernante in huis komt, niet meer stuk. Het Efteling Theater is het derde open eindtheater in ons land: dat betekent dat een voorstelling er te zien blijft, zo lang het succes heeft. De makers van deze nieuwe versie grepen terug naar het originele script uit 1959. Allard Blom maakte een nieuwe vertaling, John Yost tekende voor de regie en Marjolein Ettema voor de decors. Het theater is los van het pretpark de Efteling te bezoeken.

Lees ook:Sprookjesboom de Musical terug in Efteling
Lees ook:Ciske de Rat in Carré
Lees ook:Succesvolle musical Evita in Carré
Lees ook:Eerste try-outs Sound of Music gaan niet door
Lees ook:Musical ‘Soldaat van Oranje’ opnieuw verlengd

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sound of Music terug in Nederland

  1. Pingback: Efteling ontvangt honderd miljoenste bezoeker | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>