Eerste try-outs Sound of Music gaan niet door

De eerste twee try-outs van  ‘The Sound of Music’ op woensdag 17 en donderdag 18 september gaan niet door: ze zijn volgens de website musicalworld.nl  ‘wegens de complexiteit van de show geannuleerd’. Het gebeurt wel vaker in musicalland, dat paniek en stress toeslaat, naarmate de generale repetitie nadert: de laatste grote doorloop zonder publiek. Bij grote producties volgen daarna try-outs: uitprobeervoorstellingen met publiek erbij. Ik was vroeger danser in musicals in Wenen en Berlijn en heb veel gevloek en getier meegemaakt vlak voor generale repetities. Maar nooit, dat de eerste try-outs op het laatste moment werden geschrapt: dan moet er achter de schermen écht ‘iets aan de hand zijn’. Hoe dan ook: de eerste try-out is verschoven naar vrijdag 19 september.

Het Efteling Theater in Kaatsheuvel heeft sinds maandag 8 september een nieuwe naam: Theater de Efteling: toen onthulde de cast van ‘The Sound of Music’ de iets veranderde naam. Die dag begonnen de repetities van de musical in dit theater, dat tot de vijf grootste van het land hoort. De galapremière is  op zondag 28 september. Het theater is het derde ‘open eindetheater’ in Nederland: net als in het Circustheater in Scheveningen en het Beatrixtheater in Utrecht komen hier producties, zonder dat de sluitingsdatum van tevoren vaststaat. Gasten kunnen ook zonder entreekaartje voor het pretpark naar de musical. ‘The Sound of Musical’ wordt de eerste open eindmusical in dit theater. Efteling Theaterproducties, Albert Verlinde en Roel Vente produceren de musical, die in het Nederlands wordt gezongen en vier keer per week te zien zal zijn.

Zie ook ‘Meezing Sound of Music‘.

Lees ook:Sound of Music terug in Nederland
Lees ook:Efteling open op de zomeravonden
Lees ook:Musical les Misérables in Luxor theater Rottedam
Lees ook:Sprookjesboom de Musical terug in Efteling
Lees ook:Pinokkio krijgt plek in de Efteling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>