Efteling beste pretpark in de Benelux

De Efteling heeft 7  ‘loopy awards’ in de wacht gesleept voor de beste Europese pretparken. Het attractiepark rondom het Sprookjesbos van Anton Pieck is uitgekozen tot ‘het beste pretpark in de Benelux’. Er waren negen prijzen te verdelen. De Efteling kreeg prijzen voor: ‘De Vliegende Hollander’, als de beste waterattractie, ‘Droomvlucht’ is de beste darkride en de Winter Efteling is het beste evenement in de Benelux.

Daarnaast is de Efteling het park met de beste horeca in de Benelux, het meest klantvriendelijke park en heeft het de beste website. De awards werden uitgereikt na een online enquête via www.pretparken.be, waaraan meer dan zeshonderd bezoekers deelnamen. De Efteling gaat na een winterstop op vrijdag 21 maart weer open voor het publiek. Zie ook ‘Pretparken in de zomer langer open’.

Lees ook:Efteling beste pretpark Nederland en België
Lees ook:Efteling Bosrijk voor derde jaar op rij ‘Beste vakantiepark van Nederland’
Lees ook:Efteling Bosrijk is beste bungalowpark van Nederland 2013
Lees ook:Efteling Bosrijk voor vierde maal verkozen tot ‘Beste vakantiepark van Nederland’
Lees ook:Rembrandt Awards 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Efteling beste pretpark in de Benelux

 1. Pingback: Efteling open op de zomeravonden | Eropuit

 2. Pingback: Ome Joop’s Tour: vanuit Arnhem pretparken langs | Eropuit

 3. Pingback: Ome Joop’s Tour: vanuit Arnhem pretparken langs | Eropuit

 4. Jules Vismale

  Als kind was ik altijd gek op de Efteling maar ik ben dan ook geboren in de jaren ’70 en toen was de Efteling nog geen echt attractiepark! Ze hadden er tenslotte alleen sprookjes, een speeltuin, boten en kano’s om te varen, de Stoomtrein, een wiebelbrug en een zwembad. Pas in de jaren ’80 en ’90 verschenen er attracties en achtbanen zoals De Python, De Halve Maen, Vogel Rok, De Pagode, Villa Volta, Droomvlucht, De Piranha, De Bobslee, de (thans verdwenen) Pegasus, Joris en de Draak en tal van andere attracties die mensen moesten aantrekken, zeer tegen de wil in van Anton Pieck, één van de grondleggers van de Efteling.
  Ik ben altijd gek geweest op bepaalde sprookjes in de Efteling zoals Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, Hans en Grietje, De Kleine Zeemeermin, Rapunzel, De Zes Dienaren, Klein Duimpje, de Indische Waterlelies, Vrouw Holle, De Chinese Nachtegaal, Fata Morgana, De Ganzenhoedster e.v.a. al bekoren Roodkapje en de Zeven Geitjes mij niet meer omdat de wolf daarin nog steeds als een boosaardig monster wordt afgeschilderd!
  Sprookjes die mij iets minder bekend waren in de Efteling bleken de Stenen Kip, De Gekroonde Eend, De Gouden Gans en De Magische Klok. Vooral dit laatste sprookje was erg onopvallend omdat de zes (heraut)prinsen allemaal op elkaar leken en niet eens koninklijk waren. Dit sprookje gaf wel goed aan dat een goedaardige en sociale tovenaar (die veel over had voor arme mensen en rijke mensen minachtte) zichzelf gemakkelijk liet bedriegen door de ijdele, gierige en hebzuchtige prinsen die een magische klok van hem wilden om zichzelf mee te verheerlijken. Dat de tovenaar ook nog werd misleid door zijn slimme, pientere en handige knechtje Toon (Slimme Toon) die ook hebzuchtig, oneerlijk, trouweloos en vals bleek zou al erg genoeg zijn geweest. De tovenaar was van nature niet wraakzuchtig maar hij zou de gemene prinsen en zijn geniepige knecht wél zwaar straffen om het feit dat ze de Magische Klok stalen uit eigenbelang en hebzucht! De prinsen werden voor straf zo stijf als standbeelden verbonden aan de Magische Klok voor wie ze elk kwartier de fanfare mochten blazen! Slimme Toon werd ook voor straf stijf als een standbeeld omgevormd tot klokkenluider die de bel van de klok (hij was daarmee ongelijk aan de klokkenluider van de Notre-Dame in Parijs) om het kwartier moest luiden! Zulke verwende en valse figuren als de prinsen en Slimme Toon hadden eigenlijk beter, omdat ze zich gedroegen als de valse waard die het had voorzien op tafeltje dekje, ezeltje strek je en knuppel uit de zak, beter van het laatstgenoemde voorwerp een afschuwelijk pak slaag op hun zondige achterwerken moeten krijgen! Zou de goede tovenaar hen op deze manier hebben afgestraft dan was dat ook erg vernederend voor hen geweest!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>