Mission Underground in Maastricht

IMG_20160525_151758Zondag 3 mei is Maastricht vanuit een ander perspectief te beleven: tijdens Mission Underground,. Het is een spannend belevingsspel in de Kazematten, een historisch 14 kilometer lang verdedigingsstelsel onder de stad uit de 17e eeuw. Vanaf 15.00 uur worden er in teamverband spannende ondergrondse missies uitgevoerd, met als doel de stad aan de Maas voor de vijand te behoeden.

Deelnemers kruipen in de huis van geheime agenten en moeten in een Labyrint van gangen op zoek naar gecodeerde boodschappen voorkomen dat Maastricht wordt aangevallen door vijanden uit de 18e eeuw, de Tweede wereldoorlog en de Koude oorlog. In het verleden werden de kazematten tijdens een belegering gebruikt om belagers ondergronds te benaderen en uit te schakelen. Verdere info: zie website. Naast rondleidingen door de beroemde mergelgrotten is dit een van de activiteiten die de Sint Pietersberg en omgeving bezoekers te bieden heeft.

Lees ook:Minister Schultz opent A2-tunnel onder Maastricht
Lees ook:Slag om Grolle uit 1627 – historisch nagespeeld
Lees ook:Van Alkmaar de Victorie
Lees ook:Alkmaars Ontzet
Lees ook:Dorestad herleeft in Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>