Minister Schultz opent A2-tunnel onder Maastricht

Donderdagavond 15 december opent minister Schutz van Infrastructuur om 23.00 uur de langverwachte A2-tunnel onder het oosten van Maastricht. De vier buizen worden gefaseerd in gebruik genomen en zijn vrijdagochtend allemaal open voor verkeer. Maastricht raakt verlost van vieze lucht en veel verkeersergernissen: het snelwegverkeer hoeft niet meer dwars door de stad en het tijdperk van lange files is voorbij.

Zie ook: Magisch Maastricht

De Willem-Alexandertunnel is met 2,4 kilometer niet de langste tunnel van het land, maar wel een belangrijke: de A2 loopt van Amsterdam via Eindhoven en Maastricht naar België. Volgens Rijkswaterstaat zal 80 procent van het verkeer dat Maastricht passeert, ondergronds gaan. Er is vijf jaar gebouwd aan de twee verdiepingen tellende tunnel. De onderste tunnelbuizen zijn voor het verkeer dat niet in Maastricht hoeft te zijn en de bovenste buizen voor het lokale verkeer dat hier de A2 op of af wil. De tunnel is ook een verademing voor Maastrichtenaren: over de tunnel komt veel groen en een grote loopbrug.

Lees ook:Westerscheldetunnel vier dagen tolvrij
Lees ook:Botlektunnel dicht na noodweer
Lees ook:Publieksdagen Velsertunnel: zaterdag 7 en zondag 8 januari
Lees ook:Willem-Alexandertunnel Maastricht gaat 16 december in zijn geheel open
Lees ook:Gewonden bij busongeluk IJ-tunnel Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>