Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen

Vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus 2013 herleven de middeleeuwen in Nijmegen tijdens de negende editie van het Gebroeders van Limburg Festival (2014: klik hier). De gebroeders Johan, Paul en Herman van Limburg werden hier rond 1380 geboren en stonden met hun miniatuurkunst aan de wieg van de Nederlandse schilderkunst. Nijmegen eert het trio ieder laatste weekend van augustus met een festival.

Hoogtepunt is de ‘Blijde Incomste’ op zondag, een bonte stoet door het centrum met honderden figuranten. De optocht begint om 16.00 uur op de Hertogstraat. Ridders, soldaten, edellieden, armelui, religieuzen, pestdokters en kooplieden lijken zó weggelopen uit de miniaturen. Het festival concentreert zich op het Valkhofpark, Hunnerpark, Kelfkensbos, museum Het Valkhof en de Stevenskerk. Het programma in het Kronenburgpark verhuist naar het Hunnerpark. In het Kelfkensbos staat zaterdag en zondag de middeleeuwse jaarmarkt. Het Valkhofpark is als vanouds het decor voor riddertoernooien. Nieuwe locatie is Museum Het Valkhof. Vrijdag begint het festival met de scholendag en een middeleeuwse soiree in de Stevenskerk. Zaterdagavond staan vuuracts centraal en is er een Middeleeuws Banquet. Zondagochtend biedt de Stevenskerk een middeleeuwse mis. De meeste activiteiten in het Hunnerpark en het Valkhofterrein eindigen om 15.30 uur, omdat de figuranten daarna meelopen in de Blijde Incomste.

Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival 2014 in Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen: 27 en 28 augustus
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen
Lees ook:Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>