Lichtweek Goudriaan 750 jaar

Goudriaan, een dorp in de Alblasserwaard tussen Schoonhoven en Gorinchem, bestaat 750 jaar. In 1260 gaf de bisschop van Utrecht toestemming er een kerk met een kerkhof te bouwen. Ter gelegenheid van het feestjaar beleeft het dorp op zaterdagen 11 en 18 december 2010 een lichtweek. Veel beeldbepalende objecten, zoals de kerk, de molen, boerderijen en bruggetjes staan in de spotlights.

 

Het slotfeest op zaterdag 11 december belooft een spektakel te worden, met van 13.00 tot 22.00 uur een ijsbaan, animatie, een toast op Goudriaan 750 en vanaf 17.45 uur een stamppottenbuffet. Circa 18.45 uur worden de feesten officieel afgesloten. Rond 20.30 uur worden 150 groenwitte wensballonnen opgelaten: een feeëriek schouwspel in het donker, belooft de website. Daarna is het geest met verrassingsoptredens.

Lees ook:Donderdag 3 december opent IJsbaan Middelburg
Lees ook:Oudewater viert 750 jaar Stad in december met Winterwonderland
Lees ook:Winter in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winterfestival Leeuwarden
Lees ook:Winterfeest in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>