Winter in Openluchtmuseum Arnhem

Van 1 december 2012 tot en met 13 januari 2013 gaat het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem terug in de tijd, tijdens Winter in het Openluchtmuseum (2013: klik hier). Sleetje rijden, schaatsen, Sint Nicolaas, knappend haardvuur, dansende lichtjes en spannende verhalen.  Er is een feestelijk verlichte ijsbaan, met koek en zopie en bij de Delftse Molen staat een spiegelgladde sleebaan.

In de Noord-Hollandse stolpboerderij vertelt de boerin over ijsfeesten, verlicht door duizenden lichtpotjes: feesten die de kou in de lange donkere dagen even deden vergeten. Er werd gedanst, gelachen, gegeten en gespeeld. In het museum staat een historische winterkermis en op het Zaanseplein staat een nostalgische draaimolen voor de kinderen, er is een Kop van Jut en een ‘Vroolijke Keuken’. Elk weekend en in de kerstvakantie is  er de ‘tocht in het donker’ met een schamel stormlamp, een pad van wit zand en een verteller. De winter is alle dagen te beleven van 11.00 tot 19.00 uur (5, 24 en 31 december sluit het park om 17.00 uur). Het park is gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Lees ook:Beleef de Winter in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winter 2010 in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winter in het Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winterfeest Slot Loevestein
Lees ook:Vergeten winterkermis bij slot Loevestein

1 Reacties // Reageer

One thought on “Winter in Openluchtmuseum Arnhem

  1. Edwin

    Leuk idee! Spullen pakken en ri Arnhem.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>