Vergeten winterkermis bij slot Loevestein

Slot Loevestein is vrijdag 28 tot en met maandag 30 december voor de tweede keer het decor van de ‘Vergeten winterkermis van Poederoijen – en het geheim van Baron von Von’. Bezoekers kunnen drie avonden van 17.00 tot 21.00 uur de nostalgische kermis bezoeken en een spannend verhaal van de baron beleven. In de winter van 1929 gebeurde dat voor het eerst. Toen trok een bonte stoet kermislieden door de straten van het dorp Poederoijen op weg naar het kasteel om bij de baron te komen logeren. Die ‘had genoeg van de eindeloze winters in z’n eentje, zodat hij de kermis maar al te graag in zijn vesting binnenhaalde’, zo doet het verhaal de ronde.

Mensen kwamen van heinde en verre op de kermis af om zich te vermaken. Tot de kleindochter van de kermisbaas op een dag de verboden deur in het kasteel opende en verdween. Sindsdien wordt de baron door een spook belaagd. Hij heeft om hulp gevraagd bij de kermislieden. Dat verhaal wordt verder uit de doeken gedaan tijdens een bezoek aan de vesting. Tickets koste n11 euro en 8 euro voor kinderen van 4 tot 18 jaar en geven toegang tot het kasteel en de attracties. De Museumjaarkaart is niet geldig, want het gaat hier om een niet-museaal evenement. Speciaal voor de Winterkermis vaart het voetveer tussen Woudrichem en slot Loevestein tussen 16.30 en 21.30 uur, maar met de watertaxi komen kan ook.  VVV Gorinchem biedt een speciaal Winterfestijn-arrangement, met bezoek aan de Winterkermis, schaatsen in Gorinchem, erwtensoep en de vaartaxi van Gorinchem naar de vesting.

Lees ook:Winterfeest Slot Loevestein
Lees ook:Slot Loevestein: 1001 bommen en granaten
Lees ook:Slot Loevestein met sluiting bedreigd
Lees ook:Kasteel de Haar koopt kunstcollectie familie
Lees ook:Festival Weekend Woudrichem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>