Winterfeest Slot Loevestein

Vrijdag 28 tot en met zondag 30 december 2012 is Slot Loevestein het decor van het winterfeest ‘Vergeten winterkermis van Pederoijen’. De nostalgische kermis staat drie avonden in de vesting; daarnaast kan het publiek het verhaal van Baron von Von beleven. In de winter van 1929 trok een bonte stoet kermislieden door de straten van het dorpje Poederoijen naar het kasteel. In die tijd woonde daar de excentrieke Baron von Von.

Hij had genoeg van lange winters in zijn eentje en bood de kermis onderdak in de vesting. Van heide en verre kwam het publiek er op af. Het was uit met de pret, toen de kleindochter van de kermisbaas na een bezoekje aan het kasteel spoorloos was verdwenen. Het sprookjesverhaal van de Baron wordt verteld en de kermis anno jaren ’20 van de vorige eeuw laten Slot Loevestein tot leven komen tijdens deze drie warme winterse avonden. De kermis is te bezoeken va n17.00 tot 21.00 uur; de vesting sluit om 22.00 uur. Tijdens de kermis zijn er extra veerdiensten van en naar Gorinchem.

Lees ook:Vergeten winterkermis bij slot Loevestein
Lees ook:Slot Loevestein met sluiting bedreigd
Lees ook:Slot Loevestein: 1001 bommen en granaten
Lees ook:Kasteel de Haar koopt kunstcollectie familie
Lees ook:Pieter van Vollenhoven opent Terra Mora in vesting Bourtange

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>