Internationaal Film Festival Rotterdam

De 37e editie van het International Film Festival Rotterdam wordt op woensdag 23 januari voorafgegaan door de Robeco Filmdag en opent ’s avonds voor genodigden met de Argentijnse film ‘Cordero De Dios’ van Lucia Cedrón (editie 2010: klik hier). Het publiek kan die avond de film ‘Juno’ van Jason Reitman zien. De slotfilm is nog niet bekend gemaakt. Het festival vertoont 220 lange en 400 korte films. De precieze lijst met films en premières komt donderdag uit. Er komen 2600 gasten uit binnen –en buitenland; vorig jaar telde het festival 367.000 bezoekers.

De openingsfilm uit Argentinië is een van de in totaal vijftien debuut –of tweede speelfilms, die meedingen in de ‘VPRO Tiger Awards Competitie’. De drie winnende speelfilms worden 1 februari bekendgemaakt. Voor de ‘Tiger Award Competitie voor Korte Films’ zijn 20 films geselecteerd. De drie winnaars daarvan worden 28 januari bekend gemaakt. Onze nationale filmster Rutger Hauer geeft opnieuw een tiendaagse masterclass, van 21 januari tot en met 31 januari. Daarin deelt hij zijn kennis en ervaring met studenten uit verschillende delen van de wereld. De films die tijdens deze cursus worden gemaakt, worden 31 januari vertoond. De Japanner Kobayashi Masahiro is dit jaar ‘Filmmaker in Focus’: tien van zijn films worden vertoond. Ook de Amerikanen Robert Breer (VS) en de Russin Svetlana Proskoerina zijn ‘Filmmakers in Focus’. De Amerikaanse kunstenaar Cameron Jamie is ‘Artist in Focus’. De Amerikaanse filmmakers Joel en Ethan Coen staan centraal in ‘Meet the Maestro’. Het festival duurt tot en met 3 februari.

Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2015
Lees ook:Koningin Máxima bij opening Internationaal Rotterdams Film Festival
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam 2013
Lees ook:Nederlands Film Festival 2011

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Internationaal Film Festival Rotterdam

  1. Pingback: Tiende Amnesty Filmfestival | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>