Van Gogh Museum & band Jungle by Night lanceren multimediatour

Het Van Gogh Museum slaat de handen ineen met de Amsterdamse band Jungle by Night. Samen ontwikkelden zij een speciale editie van de multimediatour waarbij de bandleden de bezoeker op persoonlijke wijze meenemen langs hun favoriete schilderijen van Van Gogh (bron: persbericht).
 
De verhalen van Jungle by Night gaan over onderwerpen uit het leven en werk van Van Gogh die de bandleden herkennen in hun eigen leven zoals eenzaamheid, kunstenaarschap, inspiratie en succes. Zo kan het een sterke muzikale associatie bij een kunstwerk zijn of een bijzondere herinnering die een schilderij oproept. Bandlid Tienson Smeets over Van Goghs schilderij Korenveld met kraaien: “Een donkere lucht en net opgesprongen kraaien. Juist omdat het zo duister is trekt het mij. Het past ook heel erg bij dat onheilspellende nummer van ons. Het is stuwend, eigenlijk bijna het aankondigen van gevaar.”

Marthe de Vet (Hoofd Educatie & Interpretatie, Van Gogh Museum): “Met deze multimediatour laten wij zien dat Van Gogh nog altijd inspireert en dat zijn erfgoed op heel veel verschillende manieren persoonlijke betekenis kan geven. Jungle by Night laat bezoekers op een andere manier kijken naar en zich verbinden met de vaste collectie: een prachtige koppeling tussen heden en verleden”.

De multimediatour wordt op 24 november officieel gelanceerd tijdens het avondprogramma Vincent op Vrijdag, waar Jungle by Night ook zelf met een unieke set optreedt. De speciale multimediatour werd in samenwerking met Radiomakers Desmet gemaakt en is tot en met 24 februari 2018 in het Nederlands verkrijgbaar tijdens een bezoek aan het Van Gogh Museum.


Radiomakers Desmet
Radiomakers Desmet maakt podcasts, radiodocumentaires, hoorspelen en films. De multimediatour voor het Van Gogh Museum is geïnspireerd op de series 1Minuut (volwassenen) en 1Minuutje (kinderen), die ze voor de VPRO en de NTR maakten. In deze mini-radiodocumentaires staan persoonlijke verhalen centraal, gebaseerd op interviews. Dit levert echte en intieme verhalen op in de taal en het ritme van de geïnterviewde. Voor deze multimediatour koos ieder bandlid van Jungle by Night een schilderij van Van Gogh en werd daarna door Radiomakers Desmet geïnterviewd over de keuze. De verhalen van de bandleden worden omlijst door hun eigen muziek.
 
Jungle by Night
Het Amsterdamse Jungle By Night is ontstaan in 2009 en maakt een mix van afrobeat, funk, jazz en rock. Het jonge collectief speelde al snel over de Nederlandse grenzen. Naast festivals als Glastonbury, Sziget en Jazz a Vienne in Europa werd er getoerd in onder meer Japan, Rusland, Turkije, de Verenigde Staten en Canada. Het leverde onder meer vier albums en talloze singles op.

Multimediatour
De Van Gogh Museum multimediatour is een uitgebreide interactieve audiotour door de collectie en is beschikbaar in elf talen. De tour stimuleert bezoekers om beter naar kunst te kijken en kent verschillende variaties: de rondleiding langs iconische hoogtepunten, de tour langs de gehele Van Gogh-collectie en de familietour voor bezoekers met kinderen. De speciale Jungle by Night-multimediatour is een tijdelijke aanvulling op de reguliere multimediatour en is alleen beschikbaar in het Nederlands.

Praktische informatie
De Jungle by Night-multimediatour is tijdens de lanceringsavond op 24 november gratis te beluisteren, kost tijdens Vincent op Vrijdag van 26 januari en 23 februari 2018 € 2,50,- en is op alle andere momenten voor € 5,- verkrijgbaar. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de website van het Van Gogh Museum: https://vangoghmuseum.nl/nl/zien-en-doen/vincent-op-vrijdag

Lees ook:Eén miljoen keer met interactieve tour door museumcollectie Van Gogh Museum
Lees ook:Van Gogh Museum beleeft best bezochte jaar ooit
Lees ook:Museumplein: Art Square Amsterdam
Lees ook:Museum De Fundatie bezit een heuse Van Gogh
Lees ook:De ‘Zonnebloemen’ van Van Gogh voor het eerst in de geschiedenis samen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>