Amsterdam Dance Event (ADE): woensdag 18 t/m zondag 23 oktober

FullSizeRenderWoensdag 18 tot en met zondag 23 oktober vindt in Amsterdam de 20e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). Wat in 1995 begon als feestje voor 300 professionals en optredens op vijf locaties in de binnenstad, groeide uit tot de meest toonaangevende conference en grootste clubfestival voor elektronische muziek ter wereld. De stad verwacht een recordaantal van 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Zie ook: Armin Life in Van Gogh Museum

‘s Nachts speelt ADE zich met name af in clubs en andere uitgaansgelegenheden. In vijf dagen komen zo’n 2.200 artiesten naar 140 locaties, onder wie Afrojack, Hardwell en Martin Garrix. House en techno zijn de populairste genres. De locaties lopen uiteen van massale feesten in onder meer de ArenA (Amsterdam Music Festival), de RAI (Martin Garrix), de Ziggo Dome (Tiësto) en de Heineken Music Hall (opening op woensdag en Hardwell) tot bijzondere concerten in onder meer de A’DAM Toren, Felix Meritis, Hotel Arena, OT301, het Rembrandtplein, het Stedelijk museum, The Dylan en de Tolhuistuin, maar uiteraard ook op de oude vertrouwde locaties Paradiso en de Melkweg. Tickets: zie website.

De fietstunnel onder het Rijksmuseum is vrijdagavond het decor voor een bijzonder dance event: gratis, maar vooraf inschrijven (klik hier) is verplicht. Daarnaast is er het lifestyle-programma ADE-Playground, met shopping, kunst, exposities, foto’s, films, radio en tv. Overdag komen belangrijke spelers op het gebied van elektronische muziekindustrie bijeen op conferenties, lezingen, workshops en demonstraties.

Lees ook:Woensdag 14 oktober begint Amsterdam Dance Event 2015
Lees ook:Martin Garrix opnieuw populairste dj ter wereld
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2013
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2017
Lees ook:Record aantal dj’s naar Amsterdam Dance Event

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>