Record aantal dj’s naar Amsterdam Dance Event

Woensdag 15 tot en met zondag 19 oktober staat Amsterdam op zijn kop tijdens de 19e editie van het Amsterdam Dance Event (2015: klik hier). Wat 19 jaar geleden begon als feestje voor 100 mensen in de Balie, groeide uit tot de meest toonaangevende conference en grootste festival voor elektronische muziek ter wereld. ‘Een handelsplek waar labels van over de hele wereld elkaar ontmoeten om zaken te doen’, zei Frank Helmink van BUMA-cultuur tegen de Amsterdamse stadszender AT5. ‘Alle Dj’s en platenlabels in de hele wereld zetten een cirkel in hun agenda als ADE wordt aangekondigd.’

Dit jaar komt eenrecord aantal van 2.224 dj’s uit 57 landen en worden er 350.0000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Op 85 locaties zijn zowel overdag als ‘s nachts 330 feesten en evenementen. De dancefeesten zijn niet alleen in clubs, maar ook in winkels wordt ‘s middags gedanst; een uitkomst voor mensen zonder ADE-pas. Daarnaast zijn er grote evenementen in onder meer de Heineken Music Hall (Hard Dance Event Live op zaterdag), Ziggo Dome (Afrojack op vrijdag) en het Amsterdam Music Festival op zaterdag in de Amsterdam ArenA, met de bekendmaking van de fameuze DJ Top 1oo. 

Op het dagprogramma staan workshops, panels, tal van interviews, exposities en films, onder de noemer ADE-Playground. Hoofdlocaties zijn Paradiso en de Melkweg; andere in het oog springende plekken zijn onder andere De Balie, de Brakke Grond, de Overkant, het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ‘t IJ, NDSM-werf, Vondel CS en het Van Gogh museum.

Lees ook:Amsterdam Dance Event 2013
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2012
Lees ook:Woensdag 14 oktober begint Amsterdam Dance Event 2015
Lees ook:Dance event 5 Days Off in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Dance Event (ADE): woensdag 18 t/m zondag 23 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>