Donderdag 24 maart: The Passion in Amersfoort

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Donderdag 24  maart is de binnenstad van Amersfoort het domein van de zesde editie van The Passion (2017: klik hier). Sinds 2011 organiseert de EO het muziekspektakel op Witte Donderdag voor pasen en zenden het vanaf 20.30 uur live uit op NPO 1. Na Gouda, Rotterdam, Den Haag, en Enschede is het de beurt aan Amersfoort: het spektakel is zo populair, dat het voor steden een ideale promotie betekent. Zo zal fungeert de historische Koppelpoort dit keer als fraai decorstuk voor de show op het hoofdpodium op het Eemplein.

The Passion vertelt het lijdensverhaal en de opstanding van Jezus, aan de hand van hedendaagse Nederlandse (pop)muziek. Het is een moderne variant op de Matthäus Passion. Net als voorgaande edities trekt een processie van honderden mensen met een groot verlicht kruis door de straten van de stad, vanaf de Bergkerk naar het hoofdpodium op het Eemplein, waar het live tv-programma om 20.30 uur begint. Op verschillende locaties, waaronder een aantal kerken, kan het publiek The Passion op grote scherm zien. Martijn Fischer kruipt in de huid van Jezus, Ellen ten Damme speelt Maria, Xander de Buisonjé vertolkt Judas en Lenette van Dongen is de verteller. Het muziekspektakel is geïnspireerd op de Manchester Passion die BBC-3 op Goede Vrijdag 2006 uitzond. De Nederlandse versie van The Passion slaat voor het eerst zijn vleugels uit, en vond zondag plaats in New Orleans, live uitgezonden door de Amerikaanse tv-zender FOX en wellicht ooit ook in ons land te zien.

Lees ook:The Passion 2015 in Enschede
Lees ook:The Passion in Groningen
Lees ook:The Passion 2014 gaat naar Groningen
Lees ook:The Passion in Rotterdam
Lees ook:The Passion op donderdag in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>