The Passion in Rotterdam

Donderdag 5 april 2012 wordt op het Willemsplein, onder aan de Erasmusbrug in Rotterdam The Passion uitgevoerd (2013: klik hier). Op Witte Donderdag kan het publiek een passiespel in de vorm van een groots popevenement bijwonen over de laatste uren van het leven van Jezus. Bekende artiesten van eigen bodem vertolken het eeuwenoude paasverhaal aan de hand van hedendaags Nederlandstalig repertoire.

Danny de Munck neemt de rol van Jezus op zich, Frans Bauer van Petrus, Charly Luske van Judas en Bergit Lewis van Maria. Philip Freriks is de verteller en Anoinette Hersenberg de verslaggever. Tijdens de show wordt dwars door Rotterdam een groot kruis van meer dan zes meter lang door een grote stoet mensen uit heel Nederland vanaf de Koopgoot naar het evenement gedragen: 25 zware jongens dragen het kruis en honderden mensen begeleiden de stoet. Het spektakel begint om 20.25 uur en is gratis bij te wonen. The Passion is een unieke samenwerking tussen de omroepen EO, RKK, de Protestantse Kerk en de Rooms-katholieke Kerk Nederland en het Nederland Bijbelgenootschap. The Passion wordt vdonderdag live uitgezonde nop Nederland 1 vanaf 20.25 uur en zaterdag herhaald op Nederland 1 om 15.17 uur en op Nederland 3 om 23.22 uur.

Lees ook:The Passion op donderdag in Den Haag
Lees ook:The Passion in Groningen
Lees ook:The Passion 2015 in Enschede
Lees ook:Donderdag 24 maart: The Passion in Amersfoort
Lees ook:The Passion in Gouda

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Passion in Rotterdam

  1. Anne Schelling-Vos

    Mooie voorstelling van de Matthäus Passion.
    Indrukwekkend,en goed geacteerd en gezongen.Prachtig om Rotterdam zo te zien.Saamhorigheid.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>