The Passion 2014 gaat naar Groningen

matthauspassion2009[1]The Passion, het muziekspektakel dat sinds 2011 op Witte Donderdag voor Pasen wordt gehouden, komt komend jaar naar Groningen. Op 17 april vindt het spektakel plaats in de binnenstad en op andere karakteristieke locaties. Het evenement wordt live op tv uitgezonden. Het wordt de vierde editie. Na drie maal in de Randstad is de studentenstad in het noorden gastheer.

De eerste maal vond in 2011 plaats in Gouda, daarna volgden Rotterdam en Den Haag. Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend. The Passion vertelt het lijdensverhaal en de opstanding van Jezus, aan de hand van hedendaagse (pop)muziek. De EO zendt het spektakel live uit. Aan eerdere edities werkten artiesten mee als Danny de Munck, Frans Bauer, Anita Meijer en René van Kooten. Het muziekspektakel is geïnspireerd op de Manchester Passion die BBC-3 op Goede Vrijdag 2006 uitzond.

Lees ook:The Passion in Groningen
Lees ook:The Passion 2015 in Enschede
Lees ook:Donderdag 24 maart: The Passion in Amersfoort
Lees ook:The Passion op donderdag in Den Haag
Lees ook:The Passion in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>